Wan’da on binler tarihi zaferi kutladı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti), Wan'da tarihi bir başarı elde ederek Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 3’ü merkez 13 ilçe belediyesinin tamamını kazanması ardından onbinlerce kişi bu zaferi kutladı.

SEÇİM KUTLAMA

Zaferin kutlandığı Musa Anter Barış Parkı'na binlerce kişi akın etti. Kutlamalarda "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana zindanan", "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı ve pankartlar açıldı.

DEM İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, “14’te 14 yaparak tarih yazan Wan halkının önünde binlerce kez eğiliyoruz. Wan, kentini kayyım gaspından kurtararak güçlü bir cevap vermiştir” dedi. 

DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay ise, “Türkiye’de tarih yazdınız. Elde ettiğiniz zafer bu mücadelede geri adım atmayacağınızı gösterdiniz. Bu halk artık kayyıma sonsuza kadar son verdi” diye konuştu.

Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Bu başarı ‘jin, jiyan, azadî’ diyenlerin, kadınların, gençlerin, annelerimizin başarısıdır. Bugünden sonra sizin daha çok desteğinizi bekliyoruz. Bu kenti kayyımların çöplüğünden temizlememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“Bu meydan bir daha kayyım atanmasına izin vermeyecektir” diyen Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan ise şöyle devam etti: “Halkımızın iradesine sahip çıktı ve toplumsal barışın önünü açtı. Biz gece gündüz halkımıza layık bir şekilde kentin biriken sorunları birlikte çözeceğiz. Wan halkına binlerce kez teşekkür ediyoruz. Söz veriyoruz sizin onurunuzu koruyacağız.”

Kutlamaların ardından sanatçı Kadir Çat bir konser verdi.